Tainalandia | rehtorin blogi

Taina Schorin-Keltto

Rehtorin aatteita uuden kauden alkaessa

Jälleen alkaa uusi kausi. Tuossahan se maanantaina aloitellaan. Kesä oli kuin hupsahdus, vaikka todellisuudessa viimeksi olen ollut opetushommissa kahdeksan viikkoa sitten. Aika vaan rientää (kun on hauskaa sanovat).

Kesään mahtui kuitenkin melkoisesti vipinää ja vilskettä. Mahtavat kesäleirit vetivät lähes 400 tanssivaa nuorta eri päiväleireillemme. Leireillä kokeiltiin uusia lajeja, tutustuttiin uusiin tanssikavereihin ja vietettiin mahtavaa aikaa. Minulle nuo leiriviikot ovat ihana breikki arjesta rehtorina. Leirillä saa olla vähän hassu, ei niin vakava Taina. Minun osuuteni noilla leireillä on perinteisesti ollut ”muonamummo” eli vastaan huollosta. Ja hyvää palautetta on tuosta tullut. Eikö ikiaikainen totuus ole ollut: ”Hyvä ruoka, parempi mieli” ja kun paljon tanssitaan ja liikutaan, on jaksamisen kannalta tärkeää oikea syöminen. Tämä pätee leirillä ja ihan normaalissakin treeniarjessa.

Heinäkuussa suuntasimme Chicagon Steppifestivaaleille ja viikko rytmissä ja paukkeessa hujahti nopeasti. Olipa ihanaa tavata taas pitkäaikaisia Steppikamuja ja kohdata uusia tuttavuuksia. Kovasti vain edelleen tanssimaailmaa nuo pandemian jälkimainingit heiluttelevat edelleen. Tanssinharrastuksen tilanne näyttää olevan globaalisti sama eli osa harrastajista ei ole palannut saleille ja ala on vaikeuksissa tuosta johtuen. Meidän kaikkien on pyrittävä vakuuttamaan täällä kotimaassa päättäjät siitä, että tanssioppilaitoksia on tuettava selviytymisessä, sillä pandemia ja sen hoito osui vahvasti tanssinopetukseen ja sen rakenteisiin. Etäopetus tanssinosalta toi toki iloa harrastajien arkeen, mutta ei se mitenkään vastannut normaalia opetusta. Onneksi saamme jälleen tanssia yhdessä.

Heinäkuussa myös mahtava toimistoväkemme sai uusia voimia, kun Oona, Ella ja Anne aloittivat joukossamme. Minulle merkitsee paljon se, että toimistomme toiminta sujuu kuin tanssi.

Me aloitamme syyskauden iloisesti Espan lavan esityksillä sunnuntaina 20.8. klo 13 ja 15. Tuolloin lavalle kiipeävät meidän EK-ryhmämme ja muutamia perusoppilasryhmiä. Koska meillä on alkamassa tässä juhlakausi (40 vuotta) niin perinteitämme kunnioittaen tuomme näkyville alkujuuriamme eli STEPPIÄ STEPPIÄ!

Tietenkin mukana on muitakin lajeja ja paljon kaikkea hauskaa.

Mukavalla jännityksellä aloitetaan siis kausi. On aika ilmoittautua uusiin ryhmiin, kokeilla uusia lajeja ja tuoda kaveritkin treenaamaan. Nyt pitää kaivaa esiin kaikki treenikamat, kengät, tossut, trikoot, nutturaverkot, polvisuojat ja pakata treenikassit. Tulkaa tapaamaan meitä Manskulle, Yrjönkadun liikkeeseen tai Leppävaaran toimipisteeseen.

Nähdään pian!

Kuvagalleria
Tanssikeskus Footlight